Opdrachten

Seizoen 2021-2022

Lesmateriaal

Ieder jaar zijn er vier uitdagende OO Techniek opdrachten. In het lesmateriaal is een niveauverschil aangebracht bij de uitdaging die de teams gaan uitvoeren. Hierdoor heb je als onderbouw/bovenbouw leerkracht keuze uit twee inspirerende opdrachten.

Het thema van de opdrachten wisselt elk schooljaar. De opdrachten zijn dit jaar geïnspireerd op techniek in de culturele sector.

Het staat je vrij om het lesmateriaal te gebruiken en aan te passen naar je eigen wensen en mogelijkheden van de school. Werken met het lesmateriaal verplicht niet tot deelname aan de OO Techniek finale.

Informatie over de leerdoelen, bètatalenten en 21e eeuwse vaardigheden kun je vinden op deze pagina. Heb je nog vragen over het lesmateriaal? Neem contact met ons op via info@ootechniek.nl.

Oudere uitdagingen blijven beschikbaar en kunnen worden gedownload in het archief.

UITDAGINGEN ONDERBOUW 2021-2022

 afbeelding lesmateriaal OO Techniek 2021-2022 Smullen uit eigen tuin  afbeelding lesmateriaal OO Techniek 2021-2022 Goed uit de verf

Licht uit spot aan!

Goed uit de verf

Download hier het lesmateriaal

Download hier het lesmateriaal

UITDAGINGEN BOVENBOUW 2021-2022

 afbeelding lesmateriaal OO Techniek 2021-2022 Bewegende Beelden  afbeelding lesmateriaal OO Techniek 2021-2022 Achtbaan op rolletjes

Bewegende beelden

Achtbaan op rolletjes

Download hier het lesmateriaal

Download hier het lesmateriaal

 

Deelnamevoorwaarden

Download hier de deelnamevoorwaarden

Juryformulier (bruikbaar voor alle opdrachten)

Download hier het juryformulier

Heel veel plezier en succes met het lesmateriaal van OO Techniek!

Cadeautje van OOtje

Cadeautje van OOtje
Voor alle leerkrachten en leerlingen die aan de slag gaan met OO Techniek hebben wij een cadeautje: een hele leuke aanvulling op het lesmateriaal. Je kunt het gebruiken als je start met OO Techniek en als je al begonnen bent. Het cadeautje bestaat uit twee onderdelen. Het ene onderdeel is geschikt voor op het digibord. Het laat je leerlingen nadenken over hun ervaringen en kennis over het onderwerp. Het andere onderdeel kun je afdrukken voor al je leerlingen. Wat je ermee kunt spreekt voor zich! De cadeautjes van hjet lopende seizoen zijn hieronder gratis te downloaden. Cadeautjes van eerdere seizoenen vind je in het archief.

Cadeautje van OOtje seizoen 2021-2022

Cadeautje van OOtje - Licht uit spot aan
Cadeautje van OOtje - Goed uit de verf
Cadeautje van OOtje - Bewegende beelden
Cadeautje van OOtje - Achtbaan op rolletjes

Webinars

Om ervoor te zorgen dat iedereen gemakkelijk met onze programma's aan de slag kan, bieden we 2 webinars aan. Je kunt ze bekijken via onderstaande links en de presentaties als pdf bekijken.

Onderzoeken en Ontwerpen: In dit webinar behandelen we de onderzoeks- en ontwerpcyclus die gebruikt wordt als basis van alle OO Techniek opdrachten.

pdf presentatie Onderzoeken en Ontwerpen

Integratie in het lesprogramma: aan de hand van de opdrachten van dit seizoen geven we in dit webinar aan hoe OO Techniek op een eenvoudige manier in het lesprogramma kan worden geïntegreerd.

pdf presentatie Integratie Opdrachten 2021